i ze swojej strony bardzo goraco polecam - kurs porzadny, prowadzony w swietnych warunkach i atmosferze przez doswiadczonego czlowieka. i stosunkowo niedrogo jak na kursy na ktore trafialem po drodze. a po jego zakonczeniu egzamin na swiadectwo SRC wydawane przez brytyjska RYA, a nie polskie swiadectwo radiooperatorskie. kursy sa w roznych miastach w Polsce - w tym w Warszawie - szczegoly na stronie
pzdr
z tego co mi wiadomo (a przynajmniej taka byla sytuacja kiedys jak ja robilem uprawnienia) swiadectwa polskie byly wydawane na jakis okreslony czas - chyba na 5lat - i potem trzeba bylo je aktualizowac, czyli znowu kursik i egzamin. natomiast te brytyjskie src sa dozywotnio i wygladaja ladniej, ale to juz taki drobny szczegol :p
pewnosci co do tego nie mam i nie chce wprowadzac w blad, bo nie szukalem tego nigdzie w zadnych dokumentach czy rozporzadzeniach a jedynie bazowalem na tym co mi znajomi mowili. ale wydaje mi sie ze taka byla sytuacja.
no i egzamin jest po angielsku - zarowno teoria jak i praktyka
pzdr
z tego co mi wiadomo (a przynajmniej taka byla sytuacja kiedys jak ja robilem uprawnienia) swiadectwa polskie byly wydawane na jakis okreslony czas - chyba na 5lat - i potem trzeba bylo je aktualizowac
Już są dożywotnie. A kto ma ten 5-cio letni, powinien go wymienić w ostatnim roku ważności.
http://www.gmdss.pl
polecam, dobry profesjonalny kurs zorganizowany w Warszawie , w nowoczesnej sali
egzamin zdalem 28.10.2007
pozdrowienia dla wykladowcow i kursantow
out
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zakaz kopiowania materiałów i powielania treści w innych miejscach.
Komentarze i treści napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Forum Żeglarskie Bezan i jego właściciele oraz administracja forum nie ponoszą odpowiedzialności za treść postów.