Patent: Żeglarz
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 19:06 czym pomalować stalowy kadlub
Witam ,
mam pytanie ,czym pomalowac stalowy kadlub jachtu(ok 6m długosci)Bedzie pływał tylko po jeziorach.Co myslicie o farbach Hamerlite i o chlorokauczukach?
Szczerze mówiąc - nie znam się na farbach... Wiem tyle, że po prostu musisz sprawdzić czy te farby nadają się do malowania jachtu. Nie chodzi tu wyłącznie o ochronę kadłuba, zapewnienie jego odpowiednich właściwości, ale również - o ochronę wód, po których będzie pływał, by nie faszerować jej jakimiś chemikaliami.
Wiem, że są najróżniejsze farby do malowania jachtów. Jakieś antyporosty itd. Ale niestety więcej Ci nie potrafię powiedzieć. Chciałem Cię uczulić na ochronę wód.
Pozdrawiam
proponuje podład epoksydowy 2 maks 3 warstwy i na to zwyklą epoksyde np.tikurilla i antfuling jeżeli chcesz to w przyszłości ździerać to nie radze Hamerlite zachowuje sie jak olejna farba pozdrawiam
dzień dobry,
należy stosować farby specjane podkłady
oraz szpachle, dla łodzi.
charakteryzują się one tym,
że żywotność ich jest znacznie dłuższa
od żywotności zwykłych połży do zastosowań ogólnych.
nie podaję producentów, tych można poszukać w necie
wpisując np. jacht+farby.
technicy każdej firmy napewno chętnie pomogą.
redward
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zakaz kopiowania materiałów i powielania treści w innych miejscach.
Komentarze i treści napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Forum Żeglarskie Bezan i jego właściciele oraz administracja forum nie ponoszą odpowiedzialności za treść postów.