Patent: Żeglarz
Wysłany: Czw Maj 10, 2007 19:41 Oferta pomocy
Witam!
Niniejszym oferuję swoją pomoc z szeroko pojętego zakresu nawigacji, przepisów prawa drogi, stateczności itp.
Jestem mgr inż. Nawigacji po szczecińskiej AM oraz zapaleńcem żeglarzem amatorem.
Co prawda szkolili mnie w trochę większych jednostkach niż żaglowce ale myśle, że przy odrobionie chęci da się wszystko dostosować do żagli.
_________________ Green to green,
red to red,
perfect safety,
Go ahead!
Niniejszym oferuję swoją pomoc z szeroko pojętego zakresu nawigacji, przepisów prawa drogi, stateczności itp.
bardzo fajny, zeglarski post:) bezinteresowne dzielenie sie doswiadczeniem
wlasnie zakonczylem lekture "Nawigacja, prosta, latwa i zabawna" autor Andrzej Urbanczyk
ksiazka super:)
chetnie skorzystam z Twojego doswiadczenia i wiedzy
temat nawigacji mnie pasjonuje
PS w nawiazaniu do postow na temat sekstanta - sekstant to chyba juz zabytek ale moze sie myle;)
pozdrowienia
Majtku, po to jest forum, by dzielić się doświadczeniem Hehe:) Ja przebrnąłem przez miniwydanko "nauki nawigacji". Przyznaję Ci rację majtku. Nawigacja jest rzeczywiście pasjonująca Uczy myślenia i obserwacji. Jeśli o sekstant chodzi- moim zdaniem dobrze byłoby i nim umieć się posłużyć. Czasem wszędobylska elektronika może zawieść, wtedy taki zabytek może uratować statek i załogę Poza tym wiedza dla samej wiedzy Ja tam lubię wiedzieć różne rzeczy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Zakaz kopiowania materiałów i powielania treści w innych miejscach.
Komentarze i treści napisane przez użytkowników tego forum są ich prywatnymi opiniami.
Forum Żeglarskie Bezan i jego właściciele oraz administracja forum nie ponoszą odpowiedzialności za treść postów.